افزایش بیش از ۲۰۰ درصدی جذب کالای ترانزیتی نفتی از کردستان عراق در بندر امام خمینی(ره)
به گزارش تواناخبر، به نقل از روابط عمومی اداره کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان، ابوطالب گرایلو مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان عملکرد تخلیه و بارگیری مواد معدنی را بیش از ۶ میلیون تن عنوان کرد و افزود: در حوزهی کالاهای اساسی نیز حدود ۱۲,۲ میلیون تن کالا در بندر تخلیه شده است.
گرایلو بیان کرد: اداره کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان سعی کرده همچنان نقش راهبردی خودش را در بخش تأمین کالاهای اساسی ایفا کند و هدفگذاری خود را بر ایجاد پایانههای استاندارد و مکانیزه بندری در بندر امام خمینی(ره) قرار داده است.
وی با بیان اینکه یکی از پایانههای مکانیزه غلات در هفته دولت به بهرهبرداری رسید، توضیح داد: ظرفیت این پایانه سه میلیون تن در سال است.
گرایلو از چند طرح مشابه پایانه غلات با سرمایهگذاری بخش خصوصی خبر داد و افزود: برنامهریزی اداره کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان بر آن است که در آینده مجموع ظرفیت پایانه مکانیزه غلات به ۱۲ میلیون تن افزایش داده شود.
وی از انعقاد قرارداد برای ایجاد پایانه مکانیزه مواد معدنی با جذب سرمایهگذاری داخلی خبر داد و گفت: بندر امام از جذابیت خوبی برای سرمایهگذاری شرکتهای داخلی و خارجی بهرهمند است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان با بیان اینکه حداقل ۳۵۰ هزار تن مخازن نفتی در بندر امام خمینی(ره) وجود دارد، گفت: با قراردادهایی که امسال منعقد شده یا در شرف انعقاد هستند این ظرفیت تا ۴۵۰ هزار تن افزایش خواهد داشت.
ایجاد شهر لجستیکی در بندر امام خمینی(ره)
وی هدفگذاری منطقه ویژه بندر امام خمینی(ره) را تبدیل شدن به بندری لجستیکی عنوان کرد و گفت: یکی از برنامهها در بندر امام خمینی(ره) ایجاد یک شهر لجستیکی کشور است؛ از این رو لازم است نقش بندر امام خمینی(ره) از عملیات تخلیه و بارگیری کالاها فراتر رفته و با افزایش فعالیتهای تولیدی و دارای ارزش افزوده به سمت بنادر نسل سوم و چهارم حرکت کند.
وی همچنین احداث کارخانههای تولیدی به منظور تبدیل مواد اولیه ورودی از دریا به محصول جهت مصرف در بازارهای داخلی یا جهانی را در زمرهی اهداف این بندر برشمرد.
گرایلو میزان سرمایهگذاری بخش خصوصی در دولت سیزدهم در بندر امام خمینی(ره) را ۱۳۰هزار میلیارد ریال عنوان کرد و گفت:در زمینه ایجاد و توسعه زیرساختها در بندر نیز حدود ۷۰ هزار میلیارد ریال از محل بودجههای عمرانی سازمان تأمین اعتبار شده است.
وی ایجاد تقاطع غیر همسطح جهت رفع معضل ترافیکی ابتدای محدودهی منطقه ویژه بندر امام خمینی(ره) را که یک پل ارتباطی میان این منطقه به آزادراه اهواز است، به عنوان یکی از طرحهای مهم اداره کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان برشمرد و گفت: این طرح به منظور کنترل ترافیک و جلوگیری از ایجاد مزاحمت برای شهروندان در برخی ساعات روز در دستور کار است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان با اشاره به اجرای طرح جاده کمربندی بندر امام خمینی(ره) بیان کرد: بهرهبرداری از این طرح آغاز و با اعتباری که اخذ شده، فرآیند تکمیل پروژهی روشنایی در حال انجام است.
به گفته گرایلو، اداره کل بنادر و دریانوری استان خوزستان هفت بندر تجاری با ظرفیتهای اسمی ۷۰ میلیون تن تخلیه بار در سال را تحت مدیریت خود دارد و بندر امام خمینی(ره) با ظرفیت اسمی ۶۰ میلیون تن بیشترین ظرفیت تجاری و حمل و نقلی را در استان دارا است و بیش از ۶۰ درصد از کالای اساسی مورد نیاز کشور را تأمین میکند.
وی افزود: بندر خرمشهر نیز حدود ۱۰ میلیون تن، بندر آبادان یک میلیون تن و هر یک از بنادر اروندکنار، چوئبده، شادگان و سجافی دارای ظرفیت اسمی تا ۱۰۰ هزار تن در سال میباشند.
مدیرکل دریانوردی استان خوزستان با اشاره به نقش سازمان دریانوردی در ایفای مسئولیتهای اجتماعی افزود: نقش بندرهای شادگان، چوئبده، اروندکنار و سجافی بیشتر در رابطه با ایفای مسئولیتهای اجتماعی بوده است.
وی تصریح کرد: عملکرد منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی(ره) تاکنون بالغ بر ۴۱ میلیون تن بوده و برنامهریزی شده تا پایان سال این عملکرد به بیش از ۴۵ میلیون تن برسد.