معاون مدیر در طرح‎های نگهداشت و افزایش تولید

تحقق ۶۵ درصدی تعهد تولید طرح نگهداشت و افزایش تولید شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در سالی که گذشت

معاون مدیر در طرح‌های نگهداشت و افزایش تولید گفت: در سال گذشته با راه‌اندازی 25 حلقه چاه توسعه‌ای و تعمیری با ظرفیت تولید نفت حدود 35 هزار بشکه در روز، حدود 65 درصد تعهد تولید طرح نگهداشت و افزایش تولید محقق شد.

به گزارش خبرصنعتی به نقل از روابط عمومی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، ابراهیم پیرامون، معاون مدیر در طرح‌های نگهداشت و افزایش تولید با حضور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: عملیات اجرایی طرح نگهداشت و افزایش تولید موسوم به ۲۸ مخزن از سال ۱۳۹۷ آغاز شد و طی آن ۲۵ پروژه طرح در شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با پیمانکاران داخلی عقد قرارداد شد، برخی از این پروژه‌ها به دو شرکت و برخی دیگر به یک شرکت واگذار شدند، براساس مصوبه شورای اقتصاد، اعتبار این طرح از محل صندوق توسعه نفت و گاز صبا اروند موسوم به SPV در نظر گرفته شد تا این طرح بزرگ نگهداشت و افزایش تولید بصورت EPD/EPC اجرا شود.

معاون مدیر در طرح‌های نگهداشت و افزایش تولید شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با اشاره به عدم انعقاد پیمان در دو پروژه پازنان و قلعه‌نار، عنوان کرد: پروژه‌های پازنان و قلعه‌نار با وجود اینکه جزء این طرح قرار داشتند، اما به مرحله عقد قرارداد و اجرا نرسیدند.

پیرامون خاطرنشان کرد: در این طرح بنا بود تا پس از واگذاری، اجرای حدود ۱۰۰ پروژه در بخش سطح‌الارض و “حفاری و تعمیر” حدود ۳۵۰ حلقه چاه توسعه‌ای و تعمیری در بخش تحت‌الارض، جهت افزایش و نگهداشت تولید در مخازن منتخب اجرا شود.

وی با اشاره به پیشرفت ۳۱ درصدی کل این طرح تاکنون و خاتمه ۹ پیمان به دلیل عدم توان پیمانکاران با توجه به شرایط پیمان، همچنین تکمیل و راه‌اندازی سه پروژه میادین کبود، نرگسی و مخزن لالی آسماری افزود: در حال حاضر ۱۳ پروژه فعال در این طرح وجود دارد، اکنون نیز در حال اتخاذ تصمیماتی هستیم که برخی دیگر از این پروژه‌ها را فسخ کنیم؛ زیرا از پیشرفت و فعالیت مطلوبی برخوردار نیستند.

معاون مدیر در طرح‌های نگهداشت و افزایش تولید شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب به اهمیت اجرای باقیمانده طرح ۲۸ مخزن تأکید کرد و ادامه داد: اجرای طرح ۲۸ مخزن تاکنون، منجر به حفر ۸۷ حلقه چاه توسعه‌ای و تعمیری شد؛ بدین ترتیب که از مجموع ۲۲۲ حلقه چاه توسعه‌ای و ۱۳۱ چاه تعمیری اولیه موجود در این طرح، حدود ۸۷ حلقه چاه جدید حفاری و یا تعمیر شد و تاکنون حدود ۶۰ حلقه از آنها راه‌اندازی و تولیدی شده است.

پیرامون از حفر ۷۵ حلقه چاه توسعه‌ای جدید در اجرای طرح ۲۸ مخزن خبر داد و تصریح کرد: برخی از این چاه‌ها در میادین دورافتاده و دارای شرایط سخت مخزنی مانند میدان نفتی سولابدر و لالی آسماری حفر شده‌اند که حفاری در این میادین از مشکلات خاصی برخوردار بود.

وی با بیان اینکه تعدادی از پروژه‌های خاتمه یافته در این طرح به روال جاری مناطق نفتخیز بازگردانده شده‌اند، ابراز داشت: در حال حاضر این طرح با دارا بودن ۱۵ دکل حفاری فعال در ۷ میدان، مشغول ادامه حفر چاه‌های توسعه‌ای و تعمیری است و از طرفی فرآیند حفاری در دو پروژه بالارود و لالی بنگستان تاکنون آغاز نشده است.

معاون مدیر در طرح‌های نگهداشت و افزایش تولید شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با اشاره به دستاوردهای این پروژه در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته ۲۵ حلقه چاه راه‌اندازی و آماده تولید شد که بخش زیادی از آن‌ها هم‌اکنون در مدار تولید هستند و امکان تولید نفت با دبی ۳۵ هزار بشکه نفت را به سبد تولید مناطق نفتخیز جنوب افزوده‌اند.

پیرامون از تحقق ۶۵ درصدی تعهد تولید طرح نگهداشت و افزایش تولید با وجود خوشبینانه و غیر واقعی بودن این تعهد در سال گذشته خبر داد و اظهار کرد: برخی از چاه‌هایی که به مرحله راه‌اندازی رسیدند به دلیل ضعف و محدودیت در تأسیسات سطح‌الارضی هم‌اکنون، امکان تولیدی شدن ندارند، اما اگر مشکلات سطح‌الارضی و تأسیساتی آن‌ها مرتفع شود، می‌توانیم این چاه‌ها را نیز به توان تولید مناطق نفتخیز جنوب بیفزاییم.

وی با اشاره به احداث و راه‌اندازی ۱۶ حلقه چاه در پایان سال گذشته با بهره‌گیری از نصب سریع خط لوله، تسهیلات سرچاهی و اسیدکاری بیان کرد: در پایان سال گذشته ۱۶ حلقه چاه توسعه‌ای وارد مدار تولید مناطق نفتخیز جنوب شدند که خود اقدامی کم نظیر در زمینه چاه‌های توسعه‌ای بود.

معاون مدیر در طرح‌های نگهداشت و افزایش تولید شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در خصوص راه‌اندازی ۵ حلقه چاه توسعه‌ای در پروژه‌های گچساران، مارون و اهواز، عنوان کرد: در سال جاری ۵ حلقه چاه توسعه‌ای راه‌اندازی شد که ۴ حلقه آن در گچساران و یک حلقه چاه دیگر در مارون واقع شده است، افزون بر آن یک حلقه چاه تزریق پساب با شماره ۵۲۳ در پروژه اهواز ۱۴ نیز راه‌اندازی شد و در اختیار شرکت بهره‌برداری کارون قرار گرفت؛

این چاه با توان تزریق بالایی که دارد، می‌تواند مقدار قابل توجهی (در حدود ۱۰ هزار بشکه در روز) از پساب‌های نمکزدایی را به مخزن تزریق کرده و سبب جلوگیری از مشکلات زیست محیطی ناشی از پساب واحدهای نمکزدایی شود.

پیرامون با اشاره به اقدامات در دست اجرا جهت افزایش توان تولید مناطق نفتخیز جنوب، خاطرنشان کرد: هم‌اکنون حدود ۱۰ حلقه از چاه‌هایی که حفاری یا تعمیر شدند در مرحله راه‌اندازی قرار دارند تا با نصب خطوط لوله جریانی، تسهیلات سرچاهی و انجام دیگر اقدامات مورد نیاز، طی دو الی سه ماه آینده وارد مدار تولید شوند؛ از این میان ۵ حلقه چاه در مارون، ۴ حلقه در گچساران و ۱ چاه در اهواز است.

وی افزود: براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در سال جاری دو پروژه سیاه‌مکان و سولابدر تکمیل و راه‌اندازی خواهند شد، در پروژه سیاه‌مکان در نظر داریم تا با راه‌اندازی پروژه سطح‌الارض، ۳ حلقه چاه حفاری شده آن را تولیدی کنیم؛ افزون بر آن بخش سطح‌الارض پروژه سولابدر امسال تکمیل خواهد شد که با راه‌اندازی کامل این دو پروژه چاه‌های حفاری شده در این میادین وارد مدار تولید خواهند شد.

.معاون مدیر در طرح‌های نگهداشت و افزایش تولید شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب ادامه داد: بخش تحت‌الارض پروژه اهواز ۱۴ در حال اتمام است و تنها یک چاه دیگر جهت حفاری در این پروژه وجود دارد که عملیات آن به زودی آغاز خواهد شد؛ با تکمیل آن در کل تعداد ۶ حلقه چاه توسعه‌ای، ۱ حلقه چاه تعمیری و ۱ حلقه چاه پساب در این پروژه حفاری و راه‌اندازی شده است.

وی با بیان اینکه دبی چاه‌های حفاری شده در اهواز حدود دو برابر مقادیر پیش‌بینی بوده است، تصریح کرد: تاکنون از ۴ حلقه چاه راه‌اندازی شده، افزایش تولیدی حدود ۱۱ هزار بشکه نفت در روز در سبد مناطق نفتخیز جنوب حاصل شده است.

وی ابراز داشت: چاه‌های حفاری شده مخزن لالی آسماری که در ابتدا نسبت به تولیدی شدن آن‎ها خوشبین نبودیم، در آزمایشاتی که برای جریان‌دهی آن‌ها صورت گرفت، دریافتیم که این چاه‌ها با دبی‌های بسیار خوب، توان تولیدی شدن را دارند، از این رو برخی از آن‌ها را با اتصال موقت به سیستم‌های فرآورشی منطقه متصل کردیم و برخی دیگر پس از احداث تسهیلات و خطوط لوله جریانی تولیدی خواهند شد.

معاون مدیر در طرح‌های نگهداشت و افزایش تولید شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب گفت: بخش‌هایی از پروژه اهواز ۱۴ راه‌اندازی شده و بخش‌های مهم دیگر آن نیز طی سال جاری تکمیل و راه‌اندازی می‌شوند، این پروژه یکی از طرح‌های حائز اهمیت برای مناطق نفتخیز جنوب است که براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، تا پایان سال بخش عمده آن تکمیل خواهد شد.

وی در پایان از کلیه دست اندرکاران و مجریان پروژه‌های طرح، کلیه همکاران واحدهای ستادی مناطق نفتخیز جنوب و نیز همکاران شرکت‌های بهره برداری و مسئولان شرکت ملی مناطق نفتخیز که در اجرای این طرح گام‌های موثری برداشته‌اند، تقدیر کرد.
DSC_3387 (Copy).jpg

https://tavanakhabar.ir/11402کپی شد!