مهمترین چالش های قیمت گذاری خوراک از نظر مدیرعامل پتروشیمی بندرامام

نشست هم اندیشی نخبگانی و خبرگانی اندیشکده نفت و انرژی دانشگاه امام صادق با حضور مهندس شاهمیرزایی معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، دکتر انصاری نیک مدیر عامل پتروشیمی بندرامام، مهندس مهدوی ابهری دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی و برخی دیگر از مدیران صنعت پتروشیمی کشور در دانشگاه امام صادق برگزار شد.


به گزارش خبر صنعتی به نقل از روابط عمومی پتروشیمی بندرامام دکتر سپهدار انصاری نیک مدیرعامل پتروشیمی بندرامام در این مراسم ضمن تاکید بر نقش مهم دانشگاه ها در شناخت مسائل اقتصادی و صنعتی کشور اظهار داشت: ارتباط بین دانشگاه ها و جامعه به خصوص ارتباط آن با صنعت باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد ولی گاهی دانشگاه های ما با جامعه و صنعت فاصله دارند در صورتی که مسائل مهم جامعه و نظریه پردازی درباره آنها باید از دانشگاه شروع شود.

دکتر انصاری نیک به نقش ارزش افزوده در گسترش بنگاه های اقتصادی اشاره کرد و افزود: فلسفه بنگاه های اقتصادی و صنعتی تبدیل مواد خام و خوراک به محصولاتی باارزش افزوده بالاتر است، این ارزش افزوده ناشی از فرایندهای تبدیل باعث ایجاد انگیزه برای کارآفرینان و سرمایه گذاران می شود.

مدیرعامل پتروشیمی بندرامام در این جلسه درباره خوراک پتروشیمی ها گفت: پیشران اقتصادی توسعه صنعت پتروشیمی خوراک است و نرخ گذاری خوراک از طرف قانون گذاران و دولت با ضرایب تخفیفی مناسب، انگیزه سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در صنعت بالادست را بیشتر خواهد کرد و باعث جهش در توسعه صنایع پتروشیمی و پالایشی در کشور خواهد شد که تاثیر آشکاری بر رشد اشتغال و رفاه عمومی خواهد داشت.

انصاری نیک با انتقاد از افزایش قیمت خوراک های پتروشیمی اظهار داشت: با افزایش گاز متان طی ۵ سال اخیر، تولید متانول نه تنها اقتصادی نمی باشد بلکه باعث کاهش سرمایه گذاری و در نتیجه کاهش اشتغال خواهد شد.

وی با اشاره به مسئله کاهش نفتا در سال های اخیر به عنوان یکی از خوراک های مهم پتروشیمی تصریح کرد: طی سال های اخیر پتروشیمی هایی که خوراک آنها نفتا بود با کاهش دریافت خوراک مواجه شدند که علت اصلی آن عدم سرمایه گذاری ها لازم و به موقع در حوزه صنعت پالایش نفت در ده سال گذشته بود زیرا وزارت نفت ادعا داشت که صنعت خوراک مایع اقتصادی نیست و بجای آن نفت خام باید فروخته شود که این ناشی از یک اشتباه راهبردی در درک اقتضائات بازار جهانی و شرایط کشور بوده است.

مدیرعامل پتروشیمی بندرامام با انتقاد از خام فروشی در حوزه صنعت نفت گفت: اگر نفت خام در پالایشگاه تبدیل به فرآورده و محصولات پالایشگاهی شود در پتروشیمی ها نیز تبدیل به محصولاتی می شود که باعث ارزآوری بیشتری در کشور خواهند شد.

نائب رئیس هیئت مدیره به صادرات ۳۰ ساله پروپان انتقاد کرد و گفت: در کشور ما پروپان به عنوان محصول خام صادر می شود در حالی که واحدهای PDH حدود دو دهه است در دنیا احداث شدند ولی در کشور ما جدیداً واحدهای PDH در حال نصب می باشند و این یعنی در تکنولوژی و سیاست گذاری از دنیا عقب تر هستیم.

این مقام مسئول درباره خوراک پتروشیمی بندرامام گفت: بندرامام هم ضمن دریافت خوراک از طریق مجتمع خطوط تولید۱ NF،۲ NF، ۳ NF خوراک هایی برای سایر پتروشیمی ها تولید می کند بدین صورت که گاز مایع را از میادین نفت و گاز می گیرد و بعد از تفکیک تبدیل به اتان، پروپان و بوتان و همچنین خوراک سنگین تری می نماید.

مدیرعامل پتروشیمی بندر امام در این نشست همچنین به بررسی ظرفیت و دریافت خوراک پتروشیمی بندر امام طی سه دهه اخیر پرداخت.

https://tavanakhabar.ir/9011کپی شد!