بالاخره آمریکا جرات تخلیه نفتکش ایران را پیدا کرد
آمریکا محموله ۸۰۰ هزار بشکه ای نفت ایران را ماه ها پیش به بهانه تحریم های یکجانبهخود علیه ایران که هیچ مشروعیت و اعتبار بین المللی ندارد، توقیف کرده است. ایران این اقدام آمریکا را مصداق بارز سرقت نفتی دانسته و وعده تلافی داده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس با انتشار این خبر نوشت: نفتکشی که گمان می رود نفت ایران را در اختیار داشته باشد، علیرغم تهدیدهای تهران، در نزدیکی تگزاس تخلیه می شود.
بر اساس این گزارش: دادههای ردیابی نشان میدهد که یک نفتکش متعلق به آمریکا که مدتها مظنون به حمل نفت خام ایران بود، اواخر روز شنبه تخلیه محموله خود را در نزدیکی تگزاس آغاز کرده است، آن هم در شرایطی که تهران تهدید کرده است به تلافی دزدی محموله نفتی ایران از سوی آمریکا، محموله های نفتی شرکت های آمریکایی دخیل در دزدی نفتی آمریکا را در خلیج فارس توقیف خواهد کرد.
محموله ۸۰۰ هزار بشکه ای نفتکش ” سوئز راجان” هفته ها در سواحل آمریکا مانده بود و بنا بر گزارش ها، شرکت های نفتی جرات تخلیه آن را از بیم واکنش ایران علیه محموله های آنها در خلیج فارس و دریای عمان نداشتند.
به نوشته آسوشیتدپرس: سرنوشت محموله نفتکش سوئز راجان در بطن تنشهای گستردهتر بین ایالات متحده و جمهوری اسلامی گرفتار شده است، حتی در حالی که تهران و واشنگتن اخیرا با توافق تبادل زندانیان، میلیاردها دلار از داراییهای مسدود شده ایران در کره جنوبی را آزاد کردند.
پیش از این، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران هشدار داده است که کسانی که در تخلیه محموله این نفتکش حامل نفت ایران دست داشته باشند ” باید انتظار اقدام متقابل ایران را داشته باشند.”
نیروی دریایی ایالات متحده در هفته های اخیر حضور خود را به طور پیوسته در خلیج فارس افزایش داده است و ایالات متحده در نظر دارد تا تفنگداران دریایی خود را در کشتی های تجاری که از تنگه هرمز در حال تردد هستند برای جلوگیری از توقیف کشتی های دیگر توسط ایران، مستقر کند.
داده های ردیابی کشتی که توسط آسوشیتدپرس تجزیه و تحلیل شد نشان داد که سوئز راجان با پرچم جزایر مارشال در حال انتقال نفت از کشتی به کشتی به نفتکش دیگری به نام “آقای فرات” Mr Euphrates در نزدیکی گالوستون تگزاس – حدود ۷۰ کیلومتری (۴۵ مایلی) جنوب شرقی هیوستون – بوده است. این اقدام به احتمال زیاد به معنای تخلیه محموله این نفتکش است.
ماجرای نفتکش سوئز راجان در فوریه ۲۰۲۲ آغاز شد، زمانی که لابی اسراییلی “متحد علیه ایران هستهای” اعلام کرد که این نفتکش از جزیره خارک ایران بارگیری کرده و به سمت دریای جنوبی چین حرکت کرده است.
این نفتکش ماهها در دریای چین جنوبی و در سواحل شمال شرقی سنگاپور سرگردان بود و ناگهان بدون هیچ توضیحی به سمت خلیج مکزیک حرکت کرد.
تحلیلگران معتقدند محموله کشتی احتمالا توسط مقامات آمریکایی توقیف شده است، اگرچه هنوز هیچ سند عمومی در خصوص توقیف محموله این نفتکش از سوی ایالات متحده آمریکا ارایه نشده است.
قانونگذاران آمریکایی در کنگره ۳ روز پیش خواهان تعیین تکلیف محموله این نفتکش شده بودند.
در همین حال، ایران نیز ۲ نفتکش را در نزدیکی تنگه هرمز توقیف کرده است، از جمله یک نفتکش حاوی محموله شرکت آمریکایی” شورون” که رسانه ها توقیف آن را مرتبط با سرنوشت محموله نفتکش سوئز راجان می دانند.
دریادار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه در آن زمان گفت: “ما بدینوسیله اعلام میکنیم که هر شرکت نفتی که بخواهد نفت خام ما را از کشتی تخلیه کند، مسئول میدانیم و آمریکا را نیز مسئول میدانیم.”
او افزود: دوران بزن دررو تمام شده و اگر بزنید باید انتظار ضربه خوردن را داشته باشید.”
تخلیه محموله این نفتکش در شرایط تشدید تنش های دریایی در خلیج فارس و استقرار نیروهای نظامی ایالات متحده آمریکا در منطقه می تواند بر تنش ها بیفزاید؛ آن هم در شرایطی که ایران و ایالات متحده آمریکا هنوز توافق اخیر تبادل زندانیان را به سرانجام نرسانده اند.
/خبر فوری