نباید علاقه ما به هویت ملی موجب غفلت از اجزا و گفتمان های محلی شود/پایاننامههای مرتبط با موضوع هویت ملی در تناسب با گفتمان های محلی حمایت می شوند

به گزارش تواناخبر، سرپرست معاونت سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان با حضور در نشستی با موضوع هویت ایرانی اسلامی در دانشگاه شهید چمران اهواز، ضمن تاکید بر نقش مراکز آموزشی و دانشگاه در شکل گیری هویت ایرانی اسلامی و تعلق خاطر ملی در افراد؛ به توجه توأمان به هویت ملی و عناصر و اجرا آن تأکید نمود.
حبیب الله فضلاللهپور با شرکت در کرسی آزاداندیشی تحت عنوان “هویت ایرانی اسلامی و گفتمانهای محلی” ضمن تقدیر از برگزاری این نشست در دانشگاه، در دانشگاه، درباره نقش مراکز علمی و آموزشی در رابطه با این موضوع مهم اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب در سالهای اخیر اشارات بیشتری به موضوع هویت ملی داشته اند و ضمن اینکه با مخاطب قرار دادن اساتید، معلمان و مادران نقش ویژه این اقشار در انتقال صحیح هویت ایرانی اسلامی و تبیین حدود آن را مورد توجه قرار داده اند؛ تاکید کرده اند که افراد می باید در این فضا هویّت ملّی و احساس اعتماد به نفس ملّی پیدا کند.
وی در ادامه گفت: یک نکته حساس این است که پرداختنِ علاقمندانه و تمجیدی نسبت به هویت ملی اگر چه مورد تایید و قابل تقدیر است؛ اما نباید موجب غفلت از هویتهای محلی شود. چون همین این اجزا متکثرند که هویت کلانِ ملی را شکل داده است. تقویت هویت ملی می باید در مسیر همزیستی و استمرار حیات هویتهای محلی صورت گیرد و این موضوعی ظریف است که نیاز به دقت و تعامل دارد.
فضلاللهپور با اشاره به اهمیت پژوهشهای دانشگاهی در حوزه هویت ایرانی اسلامی و اجزا آن یعنی گفتمان های محلی، ابراز داشت: مجموعه پایاننامههای مرتبط با موضوع “هویت ملی در تناسب با عناصر و گفتمان های محلی” مورد استقبال ما قرار میگیرند و آمادگی داریم از این تحقیقات در قالب تفاهمنامه یا دستورالعملهای اجرایی حمایت کنیم.
معاون استاندار خوزستان در پایان تاکید داشت: برگزاری کرسیهای آزاداندیشی و ایجاد فضای گفتوگوی آزاد میان دانشجویان و استادان باید بهصورت منظم ادامه یابد تا بستری برای طرح دیدگاههای متنوع و ارتقاء فهم عمومی از مسائل اجتماعی و فرهنگی فراهم شود.
در این نشست که با حضور تعدادی از اساتید، دانشجویان، فعالان فرهنگی، اصحاب رسانه و علاقهمندان برگزار شد؛ سخنرانانی از رشتههای مختلف علوم انسانی به بررسی ابعاد متنوع هویت ملی و تأثیر گفتمانهای بومی پرداختند و رابطه و تناسب هویت ایرانی اسلامی با گفتمانهای محلی را مورد واکاوی قرار دادند.
دکتر حبیبالله فضلاللهپور (معاون سیاسی و اجتماعی استانداری خوزستان)، دکتر محمدرضا علم (عضو هیأت علمی گروه تاریخ دانشگاه شهید چمران اهواز)، دکتر قدرت قاسمیپور (عضو هیأت علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شهید چمران اهواز)، دکتر شهرام جلیلیان (عضو هیأت علمی گروه تاریخ دانشگاه شهید چمران اهواز) و دکتر سجاد بهمنی (عضو هیأت علمی گروه جامعهشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز) و علی حسین حسین زاده ریاست دانشگاه شهید چمران اهواز سخنرانان این نشست بودند.