مدیرعامل موسسه تحقیقات نیشکر و صنایع جانبی خوزستان: مشکلی در تأمین حقابه نیشکر در سال آینده وجود ندارد/ افزایش دو برابری راندمان آبیاری در نیشکر

جعفر آل کثیر در گفتگو با خبرنگار توانا خبر در حاشیه ششمین همایش ملی آبیاری و زهکشی ایران اظهار کرد: میانگین مصرف آب در اراضی نیشکر ۲۶ هزار مترمکعب در سال است که به دنبال کاهش این میزان مصرف با استفاده از روش های جدید آبیاری هستیم.

وی تصریح کرد: البته با روش جدید آبیاری هیدروفلوم توانستیم میزان بهره وری و راندمان آب را در مزارع نیشکر نسبت به روش آبیاری سیفونی دو برابر کنیم.

مدیرعامل موسسه تحقیقات و آموزش شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان در پاسخ به این پرسش که «میزان دقیق راندمان آبیاری در مزارع نیشکر چقدر است» ، پاسخ داد: باتوجه به استفاده از روش نوین آبیاری هیدروفلوم راندمان آبیاری در مزارع نیشکر عددی بین ۶۰ تا ۷۰ درصد است.

آل کثیر گفت: چون واحد‌های کشت و صنعت نیشکر در حوزه کارون هستند و بارندگی ها در این دو حوزه خیلی خوب بوده و آب پشت سدها هم نسبت به سال گذشته خیلی بهتر و ارتفاع برف در این مناطق نیز خوب است پیش بینی می کنیم با توجه به برنامه ریزی های وزارت نیرو و سازمان آب و برق مشکلی برای تأمین حقابه نیشکر نداشته باشیم و با حفظ اشتغال و تولید سهم بیشتری در خودکفایی کشور از طریق حمایت از تأمین حقابه داشته باشیم.

وی افزود: همایش های علمی یکی از راه های انتقال تجارب علمی و پژوهشی به جوامع هدف است و شرکت توسعه نیشکر هم به عنوان یکی از دینفعان بحث آب و آبیاری و زهکشی می‌تواند از نتایج تحقیقات ارائه شده در این همایش بهره مند شود.

مدیرعامل موسسه تحقیقات و آموزش شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان گفت: علاوه بر این ما می توانیم تجارب علمی خود را که در مرکز تحقیقات و آموزش نیشکر به دست آورده ایم به متخصصان و کسانی که در زمینه آبیاری و زهکشی کار می کنند منتقل کنیم.

آل کثیر تصریح کرد: با توجه به این که مقالات و تحقیقاتی که در این همایش ارائه می شود مربوط به آخرین دستاوردهای علمی در زمینه آبیاری و زهکشی است نتایج این تحقیقات و مقالات می‌تواند به ما در کاهش میزان مصرف آب و افزایش راندمان و بهره وری آبیاری کمک کند.

خبرنگار: مهدی ربیع

https://tavanakhabar.ir/736کپی شد!